7 Mart 2017 Salı

Cildi Gençleştirmek İçin Maske Önerileri

Cildi gençleştirmek hepimizin hayali. Ve bu yüzden, cildi gençleştirmek için olduğu söylenen kozmetik ürünlere yüksek miktarda para ödeyerek satın alabiliyoruz. Ancak aslında cildi gençleştirmek için maske hazırlamak, hem de bunu uygun ücrete yapmak hiç de zor değil… Bunun yanında, mevzubahis maskelerin tamamiyle tabiiliğinden emin olur ve 10 yaş gençleşme olanağından yararlanırsınız… Peki söz konusu bu maskeler nasıl yapılır, cilde nasıl uygulanır?
Cildi Gençleştirmek İçin Maske Tarifler
■ Karbonat Maskesi: Cildi gençleştirmek için kullanılabilecek olan karbonat maskesi ile, iltihaplı sivilce ve irin oluşumunun önlenmesi sağlanır. Bu etkiler, karbonatın antibakteriyel özelliğinden kaynaklanmaktadır. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayan tesirden de söz etmeden geçmemeliyiz. Cildi gençleştirmek hesabına uygulanması tekliflen karbonat maskesini hazırlamak için, iki çorba kaşığı maden suyu ile iki çorba kaşığı karbonatı karıştırın. Karışımın macun kıvamına gelmesi ehemmiyetlidir. Bu macunu cildinize uygulayın ve yalnızca otuz saniye bekletin. Hemen peşinden da soğuk su ile durulayın. İki hafta süresince, iki günlük aralıklarla uygulanması halinde, etkin netice vereceğini belirtmeliyiz.
: Cildi gençleştirmek isteyenlerin uygulaması tekliflen bu maske, salatalık dolayısı ile cildin nem balansını savunur ve zengin vitamin – mineral muhtevası sayesinde de cilde ihtiyaç duyulan besinleri sağlama özelliği gösterir. Salatalık maskesini hazırlamak için yapmanız şart olan: iki çorba kaşığı limon suyu ile dört dilim salatalığı karıştırmaktan ibarettir. Hemen peşinden limonlanmış salatalık dilimlerini robottan geçirerek bir jel kıvamını almasını sağlayın. Hazırlamış olduğunuz salatalık maskesini cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi soğuk su ile durulayın. Haftada üç sefer uygulayarak etkin netice alabileceğinizi unutmayın. Ancak uygulamada aşırıya da kaçmayın.
Cildi Gençleştirmek İçin Ne Yapmalı Diyenlere Bitkisel Tonik Tarifi Teklifleri
■ Yumurta Maskesi: Yumurta maskesinde, bilhassa yumurta beyazı tesirlidir. Ciltte biriken fazla yağı alır, Cildi sıkılaştırır ve gözenekleri küçültür. Yumurta maskesini hazırlamak için öncelikle bir yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Yumurta beyazının içerisine iki çorba kaşığı limon suyu, iki çorba kaşığı da yulaf ilave edin. Kıvamlı bir karışım haline geldiğinde yumurta maskesini cildinize uygulayın ve bu şekilde yarım saat bekleyin. Belirtilen müddetin bitmesinden sonra yüzünüzü soğuk su ile durulayın. Fazla uygulanması halinde negatif sonuçlar doğurabilecek olan yumurta maskesini cildi gençleştirmek için, haftada iki kere kullanabilirsiniz.
■ Argan Yağı Maskesi: Cilt için en ehemmiyetli vitamin E vitaminidir ve argan yağı muhtevanında yoğun miktarda E vitamini bulundurmaktadır. Argan yağı maskesi, cildin E vitamini ihtiyacını karşılaması ile bilinir. Yapmanız gereken tek şey, cildinizi, cilt tipinize uygun bir temizleyici ile temizlemek ve sonrasında, elinize bir kaç damla argan yağı alıp, ilk olarak bu yağı elinizde ısıtmaktır. Bunun için ellerinizi birbirine sürtmeniz yeterli olacaktır. Hemen peşinden cildinize masaj yaparak yağı uygulayın. Cildinizin nem vaziyetine göre, bekletme müddetinin değişeceğini anımsadalım. Kuru bir cildiniz varsa, bekleme müddeti en çok yarım saat olmalıdır. Hemen peşinden cildinizi soğuk su ile durulayın. Argan yağı maskesini, sanılanın aksine, haftada sadece bir kere uygulayın. Pek çok kişi bu maskeyi günde iki kere tekrarlamakta ve cildinden temizlememektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder